Forsvarsforbeholdet (2022)

Nedenstående figur viser opbakningen (i procent) til en afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Figuren viser andelen der vil svare “Ja”, “Nej” og “Ved ikke” til en afskaffelse af forsvarsforbeholdet. Eventuelle andre svar i meningsmålingen er ikke inkluderet. Bemærk at kun meningsmålinger, der eksplicit nævner “forsvarsforbehold”, er vist på denne side.

Nedenstående figur viser meningsmålingerne uden “Ved ikke” svar.

De forskellige målinger bruger ikke identiske spørgsmålsformuleringer. Nedenstående tabel giver en oversigt over de spørgsmål, der er blevet brugt i de respektive målinger.

Institut Dato Spørgsmålsformulering
Megafon 8. marts Ville du stemme ja eller nej til at afskaffe forbeholdet?
Voxmeter 12. marts Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Epinion 15. marts 1. juni skal der være folkeafstemning om at afskaffe det danske EU-forsvarsforbehold. Hvad vil du stemme ved folkeafstemningen?
Wilke 16. marts Danmark har et forbehold over for at deltage i EU’s forsvarspolitik. Hvad ville du stemme, hvis der i morgen var folkeafstemning om forsvarsforbeholdet?
Voxmeter 20. marts Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Voxmeter 27. marts Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Voxmeter 3. april Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Megafon 7. april Hvis der var folkeafstemning i morgen, ville du så stemme ja eller nej til at afskaffe Danmarks forsvarsforbehold?
Epinion 7. april 1. juni skal der være folkeafstemning om at afskaffe det danske EU-forsvarsforbehold. Hvad vil du stemme ved folkeafstemningen?
Voxmeter 12. april Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Gallup 18. april Ønsker du at afskaffe forsvarsforbeholdet?
Gallup 18. april Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?
Voxmeter 24. april Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Epinion 27. april 1. juni skal der være folkeafstemning om at afskaffe det danske EU-forsvarsforbehold. Hvad vil du stemme ved folkeafstemningen?
Voxmeter 1. maj Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Megafon 5. maj Hvis der var folkeafstemning i morgen, ville du så stemme ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?
Epinion 8. maj 1. juni skal der være folkeafstemning om at afskaffe det danske EU-forsvarsforbehold. Hvad vil du stemme ved folkeafstemningen?
Voxmeter 8. maj Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
YouGov 9. maj Den 1. juni skal danskerne til folkeafstemning. Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?
Wilke 10. maj Danmark har et forbehold over for at deltage i EU’s forsvarspolitik. Hvad ville du stemme, hvis der i morgen var folkeafstemning om forsvarsforbeholdet?
Voxmeter 15. maj Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Gallup 16. maj Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?
Megafon 18. maj Hvis der var folkeafstemning i morgen, ville du så stemme ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?
Epinion 18. maj 1. juni skal der være folkeafstemning om at afskaffe det danske EU-forsvarsforbehold. Hvad vil du stemme ved folkeafstemningen?
Voxmeter 22. maj Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Gallup 25. maj Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?
Megafon 27. maj Hvis der var folkeafstemning i morgen, ville du så stemme ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?
Voxmeter 29. maj Hvis der var folkeafstemning i dag om at afskaffe det danske forsvarsforbehold i EU, hvad ville du så stemme?
Epinion 29. maj 1. juni skal der være folkeafstemning om at afskaffe det danske EU-forsvarsforbehold. Hvad vil du stemme ved folkeafstemningen?

Du kan finde materialet, inkl. datasættet, til at reproducere ovenstående figurer på GitHub.