Kolofon

Politologi.dk giver adgang til forskellige services, der beskrives nedenfor. Siden drives af Erik Gahner Larsen. Kommentarer, forslag, feedback m.v. kan sendes til erik[|a|]politologi.dk. Du kan også finde Politologi.dk på @politologidk.

Meningsmålinger

Dækningen af meningsmålinger fylder meget i medierne. En stor del af denne dækning bygger dog på enkeltmålinger, hvorfor det er afgørende, hvis man gerne vil have et retvisende billede af partiernes opbakning over tid, at kigge på tendenser i flere målinger.

Siden viser de seneste 100 meningsmålinger. Meningsmålingerne er gennemført af Epinion, Gallup, Greens, Megafon, Norstat, Rambøll, Voxmeter, Wilke og YouGov. De er samlet i datasættet, der er at finde her.

Prognose

Prognosen bygger på en Bayesiansk analyse som beskrevet i Jackman (2005). En nærmere introduktion til prognosen kan findes her. Konkret anvendes en betydelig datamængde til at estimere huseffekter, der gør det muligt at tage systematiske forskelle mellem analyseinstitutterne i betragtning.

Udfordringen med huseffekter er beskrevet i forskellige sammenhænge – både på dansk og engelsk. Zoltán Fazekas har desuden – som altid – været behjælpelig.

For en evaluering af, hvordan prognosen klarede sig i forhold til andre målinger, prognoser og exit polls i forbindelse med folketingsvalget i 2019, se dette indlæg.